KERVANSARAY KAHVENİN TARİHÇESİ
Kervansaray Kahve, üretimine 2009 senesinde adım atmıştır. Geleneksel lezzetin her yaş grubuna hitap ettiği Kervansaray Kahve, tamamen kendi restoranında müşterilerine özgün bir lezzet sunmak amacı ile üretimine başlamış olup müşterilerin yoğun talepleri ve pozitif geri dönüşleri doğrultusunda yapınak ortamında hijyenik ve sağlıklı koşullarda üretime başlanmıştır. Kervansaray Kahve’nin bu lezzeti ve kaliteyi yakalayabilmesi için yoğun ar-ge çalışmaları yapılmıştır. En kaliteli kahve taneleri, menengiç ve K.Maraş dağlarında yetişen orkide çiçeklerinden elde edilmiş orijinal salep, kalite standartlarını yakalamış güvenilir tedarikçilerden temin edilen harnup tozu, kahve kreması, kakao, kakule / damla sakızı ile birleşimi bu geleneksel lezzeti eşi olmayan hale getirmiştir.
Gelişimini ürün çeşitliliğinde de sürdüren Kervansaray Kahve piyasaya girecek yeni ürünler için yapılan ar-ge çalışmalarına da örutubet vermekte ve gerekli yatırımı yapmaktadır.
Kervansaray Kahve, politikası gereği kaliteyi, adım adım ilerleyerek gelişmeyi ve müşterilerinin beklentilerini ön planda tutmaktadır. Bu nedenle firmamız mutfağında geliştirdiği bu lezzeti her gün restorana gelen farklı müşterilerine tattırmış ve bu dönütler de meydana getirilen ar-ge çalışmalarını etkilemiştir. Mutfaktan fabrika ortamına taşınan üretim sistemi, en temelden hijyen ve sanitasyon kuralları gözetilerek kurulmuştur. Daha önce de besin sektörünün öncü adları (keyfim, Peyman vs.) ile tedarikçi olarak çalışan firmamız oluşan işletme kültürünü kendi işletmesinde de oturtmaktadır.
Hem de firmamız tecim sektöründe
1996 Toptan ziraat Ürünleri, Pazarlama Sektörü,
2006 fuel oil Toptan ve Perakende Tesis İşletmeciliği,
2009 Kahve Üretim Paketleme ve Pazarlama olarak yer verilmiştir.
2015 Halen bu sektörlerde faaliyetlerini sürdürmektedir.
Ek olarak firmamız özellikle ihracat anlamında büyüme göstermeye başlamış, uluslar arası alanda da müşterilerimizin beğenisini almıştır. Bizim gayemiz Elbistan Polatlar tarım Ltd. Şti. çatısı altındaki tüm firmalarda olduğu şeklinde Kervansaray Kahve’nin de aynı istikrar ve büyümeyi sağlamasıdır.
'' 19 yıllık tecrübemiz'le bizlere verilen görevi başarıyla devam ettirdiğimizi düşünüyoruz ''
KALİTE POLİTİKASI
Kervansaray kahve, tüm ürünlerini üretirken gıda güvenirliğini, hijyen ve sanitasyonu ön planda tutmaktadır. En iyi kaliteyi yakalamanın yolu gıda güvenliğini sağlamaktan geçer. Peki hepinizin de merak ettiğive genel olarak toplumda yanlış kullanılan gıda güvenliği terimlerini inceleyelim:
güvenilir besin: Her türlü bozulma ve bulaşmaya yol açan etkenden arındırılarak insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde tüketime uygun hale getirilmiş gıda çeşididir.
Besin Güvenliği : besin kaynaklı hastalıklara yol açan biyolojik, fizyolojik ve kimyasal tesirleri önleyecek şekilde gıdaların işlenmesi, hazırlanması ve depolanması ve son tüketiciye sunulmasını tanımlayan bir sistem döngüsüdür.
Hijyen : Hijyenin kelime anlamı sağlık bilimi demektir. Doğrusu sağlık için hazırlanan koşulların ön görülmesi ve uygulanmasıdır.
Gıda Hijyeni : Gıdanın kullanım amacı dikkate alınarak tehlikenin kullanıma alınması ve gıdanın insanoğlu tarafından tüketiminin uygunluğunun sağlanması için gerekli her türü koşul ve önlemlerin alınmasıdır.
Gıda Sanayinde Sanitasyon : besin üretiminde temizlik ve SAĞLIKLI koşulların oluşturulması ve korunması anlamına gelir. Gıdanın hasatından tüketimine kadar her türlü kontaminasyona uğramasının engellenmesi demektir.
KERVANSARAY KAHVE'DE GIDA GÜVENLİĞİ
Kervansaray kahve her şeyden önce gıda güvenliğini ön planda tutmaktadır. Firmamız gıda güvenliğini, hijyen ve sanitasyonu sağlamak adına çalışan personelin, idari personelin hatta işverenin dahi eğitilmesini desteklemekte ve oluşan değişimleri yeni eğitimler yardımıyla takip edebilmektedir.
Sistem kurulurken tamamen ISO Kalite Yönetim Sistemleri üzerine kurulmuştur.
Ø ISO 22000:2005
Ø ISO 9001:2008
Ø HELAL CERTIFICATE
Ø ISO: International Standards for Organization
ISO 22000:2005 NEDİR VE SİSTEMİMİZDE NASIL YER ALMAKTADIR?
ISO 22000:20005 gıda Güvenliği Yönetim sistemidir. Bu sistem, dünya çapında güvenli gıda temini sağlamak amacı ile oluşturulmuştur. Gerekliliklerin tarladaki çiftçiden, taşıma ve depolama operatörlerine, perakendeciler ve restoranlardan onların tedarikçilerine kadar makine ve ambalaj üreticileri de dahil olmak üzere ortak olması üzerine hedeflenmiştir.Tehlike analizlerinin yapılması, kritik denetim noktalarının belirlenmesi, eleştiri denetim noktalarının izlenmesi, düzeltici ve önleyici faaliyetlerin oluşturulması, sistemin etkili bir şekilde yönetilmesinin sürdürülmesi için denetim prosedürlerinin oluşturulması. Tüm bu süreçler firmamız tarafınca uygulanarak besin güvenliği sisteminin aktif uygulanması sağlanmaktadır.
ISO 22000:2005 TEMEL İLKELERİ NELERDİR?
Tehlike analizlerinin yapılması, kritik denetim noktalarının belirlenmesi, eleştiri denetim noktalarının izlenmesi, düzeltici ve önleyici faaliyetlerin oluşturulması, sistemin etkili bir şekilde yönetilmesinin sürdürülmesi için denetim prosedürlerinin oluşturulması. Tüm bu süreçler firmamız tarafınca uygulanarak gıda güvenliği sisteminin etken uygulanması sağlanmaktadır.
ISO 9001:2008 NEDİR VE neden UYGULANIR?
ISO 9001:2008 , bitmiş ürünün son üründe hatalı/ hatasız olarak ayrılması yerine üretim sistemlerinin ara kontroller ile güvence altına alınması böylece hatalı üretimin engellenmesi esas alınmıştır.
ISO 9001:2008 5 ana başlık içermektedir.
1.Kalite Yönetim Sistemi: Genel şartlar, kalite el kitabı, dokümanların kontrolü, kalite kayıtlarının kontrolü
2.Yönetim Sorumluluğu: müşteri odağı, kalite politikası, yetki ve mesajşim, yönetimin gözden geçirilmesi
3. Kaynak Politikası : Kaynakların sağlanması, insan kaynakları, alt yapı, çalışma ortamı
4. Ürün-Hizmet- Gerçekleştirme : Üretim sürecinin planlanması, alan kişi ile ilgili prosesler, tasarım ve geliştirme, satın alma süreci, ürün-hizmet ve servis sunumu.
5.Ölçme-çözümleme ve İyileştirme : Genel, seyretme ve ölçme, uygun olmayan ürünün-hizmetin denetimü, veri analizi, iyileştirme.
HELAL SERTİFİKASI NEDİR NE İŞE YARAR?
Codex Alimenterus’a gore helal “ İslami koşullara uygun gıda” olarak kullanılmaktadır. Helal Belgesi, güvenli, dini bilgisi ve bilinci tam, muteber, işinin ehli ve yansız bir kurumun, belgelendirmeye doğal olarak olan üretimi denetlemesini, dini kaideler, helal standartlarla uygunluk içinde üretimin yapıldığını teyit etmesini ve buna bağlı olarak, uygunluk verilmiş kabul edilirliği olan bir belge vermesini içeren bir uygulama işlemi grubudur. Gıdalarda helal olma şartı ile birlikte, sağlığa uygunluk ve safiyet de olması gereken şartlardır. Bu Şartlarda verilen sertifikaya da Helal Sertifikası-Belgesi denilir
hepimiz de İslami koşullara uygun besin tüketmek isteyen müşterilerimizi düşünerek Helal besin’ya uygun ürünler ürettiğimizi, bağlarımsız bir kurumun denetlemeleri sonucunda Helal Belgesi’ni almaya hak kazanmıştır.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ POLİTİKASI
Çalışanlamış olurımız bizim için değerlidir. Şirketimiz, belirlenen iş kanunlarına göre çalışmaktadır. Ek olarak Çalışanlamış olurımızın ve ziyaretçilerimizin güvenliğini sağlamak amacı ile risk değerlendirmesini belirlenmiş periyotlarda yapmış oldurmaktayız.
ISG sistemi şirketimizde kurulmuş olup yapılan çalışmalar iş güvenliği sisteminin etken olduğunu göstermektedir. Risk değerlendirmesi sonucunda lüzumlu düzenlemeler yapılmaktadır. Ayrıca iş güvenliği ile ilgili personelimize düzenli eğitimler verilmekte böylelikle iş güvenliği mevzuatında meydana getirilen değişiklikler de yakından takip edilmektedir.
ÜRÜNLERİMİZİN İZLENEBİLİRLİĞİNİ NASIL SAĞLIYORUZ?
Adıyaman Kervansaray Kahvesi ham madde deposuna giren tüm ham maddeler içerikleri ve akredite laboratuvarlarda oluşturulan çözümleme neticeları ile beraber gelir. Fiziksel analizleri ve araç uygunluk durumu denetim edilmeden kesinlikle ham madde deposuna alınmaz.
Ham madde deposunda yer edinen tüm hammaddeler ayrı ayrı ve istifleme kurallarına uygun olarak yerleştirilmiştir. Alerjen etkisi bulunan tek ham madde kahve kreması ve sütsüz kahve kremasıdır. O da uygun aralıkta ve yükseklikte yerleştirilmiştir. Üretim alanı içerisinde bulunan temizleme aparatları kalite politikası gereği renklerine gore ayrılmaktadır. İşletme içerisinde kullanılan fırçalar mavi renklidir. Temizleme işlemleri temizlik talimatlarına uygun olarak periyodik zamanlarda gerçekleştirilir.
Üretimi yapılacak ürün belirlendikten sonrasında ham maddeler sırasıyla Vardiya Sorumlusu kontrolünde depodan çıkarılır ve üretimleri hijyen ve sanitasyon koşullarına uygun olarak gerçekleşir. Kapanan ambalajlara otomatik olarak o günün zamanı lot numarası yazılır. Bu lot numaraları sayesinde de ürünlerde sonradan oluşabilecek acil durumlar doğrultusunda ürün geri toplama işlemi ya da düzgüsel olarak ürünlerin izlenebilirliği, üretiminde kimlerin çalıştığı, hangi ham maddelerin ürüne girdiği kolayca gözlemlenebilir.